Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Systemisch Spelen: Bindingsangst & Verlatingsangst.

4 juni 2019 @ 20:15 - 23:00

€17,50

Herken jij jezelf in een van onderstaande?
– je kunt erg aan iemand gaan trekken als je hem/haar leuk vindt, of
– je trekt je terug, twijfelt of rent gillend weg als iemand interesse toont.

De liefde is hot; we zijn er allemaal mee bezig. Het heeft mooie, en minder mooie kanten. In liefdesrelaties kunnen we opbloeien en de mooiste versie van onszelf worden én we ontmoeten er onze diepste angsten en kunnen ons monsterlijk gedragen als de liefde bedreigd wordt. Het is een wonderlijke wereld. En ook vaak een verwarrende. Klaar voor íets meer helderheid?

In deze workshop richten we ons op twee belangrijke dynamieken die ertoe leiden dat relaties sneuvelen of niet eens tot stand komen. In het Boek “Liefdesbang” van Hannah Cuppen maakt zij onderscheid tussen Bindingsangst en Verlatingsangst. Deze twee bewegingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en staan deze middag centraal.

Je gaat beide dynamieken ervaren en ontdekt welke ‘pool’ je beter kent.
Je leert herkennen hoe je in dit spel van trekken en duwen terecht komt en hoe je er (tijdelijk) uit kan stappen. Ten slotte leggen we het verband tussen deze dynamieken en de band met je ouders. We zetten een eerste stap in het helen van de onderliggende pijn, die dit allemaal creëert en in stand houdt. Een deelnemer van een eerdere editie zei: “Dit was mijn relatie van 1,5 jaar in 10 minuten samengevat”.

“De workshops van Jori zijn een ware speeltuin waar dieperliggende thema’s op een toegankelijke en open manier aan het licht komen. De dynamiek tussen Jori en Coen is ondersteunend aan de avond en de heren vullen elkaar goed aan waardoor er een veilige en vertrouwde basis wordt gelegd om naar harte lust op ontdekkingstocht te gaan.” – Bartjan Goverde

WAT GAAN WE DOEN?
Systemisch Spelen is gebaseerd op Systemisch Werk en (familie)opstellingen. Systemisch Spelen is een spel van onderzoeken, ontdekken, ervaren, voelen en doorleven. Dit doen we rondom een thema: je gezin van herkomst, je missie in het leven, liefdesrelaties, aankomen op aarde, je plek vinden.

Tijdens de avond ligt de nadruk op ervaren. We doen verschillende, korte oefeningen, vaak in tweetallen of in kleine groepjes. Je neemt om de beurt ‘rollen’ aan voor de ander en je zult merken dat je daarin verschillende ervaringen opdoet. Opstellingen werken het beste als er weinig gepraat en geanalyseerd wordt; er wordt dus weinig gesproken. Tussen de oefeningen door is er ruimte voor vragen.

OVER JORI VELTHOVEN
De avond wordt gegeven door Jori Velthoven. Jori deed in 2015 de opleiding ‘Systemisch Werk’ en in 2018 de vervolgopleiding ‘De Maskermaker’ bij Phoenix in Utrecht. Sinds 2016 begeleidt hij regelmatig opstellingen. Liefde en relaties hebben zijn speciale interesse. Verder volgde hij opleidingen bij Avatar en over Geweldloze Communicatie.

PRAKTISCH:

~Locatie: EMMAcentrum, Cremerstraat 245, Utrecht.
We zitten in het linker gebouw.
~Deelnemers: Max. 16
~Tijd: 19.15 inloop, 19.30 – 22.00 workshop
~Bereikbaarheid: parkeren voor de deur (betaald), bus op loopafstand. Gratis parkeren op 10 minuten lopen. Navigeer op ‘Thomas a Kempisplantsoen’.

~Verder: We werken zonder schoenen, dus je kan sloffen/dikke sokken meenemen.
Ik zorg voor thee, water en koekjes.

Tickets: online: €17.50, aan de deur: €20,- cash

Gegevens

Datum:
4 juni 2019
Tijd:
20:15 - 23:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/843270756030236/

Locatie

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *