Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ouder-kindrelaties (met fotoshoot)

19 mei 2019 @ 14:00 - 18:00

€10,

***Ouder-Kindrelaties***
De relatie met onze ouders is misschien wel de belangrijkste die we aangaan in ons leven. Deze relatie bepaalt voor een groot deel wie we worden als volwassene.

De vaak verscholen invloeden van onze opvoeding en band met onze ouders zijn voelbaar in ons dagelijks leven. Pas als we daar zicht op krijgen en de vaak verborgen rouw nemen en doorleven, krijgen we de ruimte om écht vrij te zijn.

Het onderzoeken van deze relatie kan soms pijnlijk zijn maar dus ook zeer levensveranderend.

***Wat zijn familieopstellingen?***

Vaak zien we problemen in ons dagelijks leven als iets wat op zichzelf staat: Dat bedrijf vindt je niet leuk genoeg, die relatie gaat uit, dingen lopen niet zoals je graag zou willen enzovoorts.

In het Systemische Werk gaan we er juist vanuit dat bijna niets toeval is. Dat we ervaringen uit onze kindertijd eigenlijk steeds weer opnieuw creëren en tegenkomen. Zolang we deze patronen niet doorzien blijven ze terugkomen.

Door middel van Opstellingen krijg je weer zicht op deze vroegere patronen en kan je oude pijn verwerken en nieuwe invulling geven aan je leven in het hier en nu. Er vindt heling plaats en er ontstaat ruimte voor iets nieuws.

Met (familie)opstellingen werk je met representanten: mensen die je neerzet en iets of iemand representeren. Je zet dus jouw innerlijke beeld neer in de ruimte. Zo kan je op een afstandje naar jouw innerlijke beeld kijken. Op onverklaarbare wijze gaan de representanten dingen ervaren die jou verder helpen met jouw vraag.

***Waarom?***
Als je met een thema bezig bent waar je meer helderheid in wil krijgen kan je een vraag stellen. We gaan met de groep aan de slag met jouw vraag. Dit kan een vraag rondom je familie zijn, maar ook over relaties, werk, geld of missie/doel in je leven.

Wellicht heb je wel helemaal geen vraag, of vind je het nog te spannend. Dan kan je ook als representant komen. Dan kan je ervaren hoe het is om in een opstelling te staan en hoe het is om dingen te voelen die niet van jou zijn. Ook voor representanten werken opstellingen vaak helend omdat ze zich herkennen in de situaties van anderen.

***Praktisch***

Inloop: 12.45
Aanvang: 13.00
Eind: 17.00

Er is ruimte voor 14 deelnemers, waarvan 2 een vraag inbrengen. We starten met een eigen onderzoek voor alle deelnemers, daarna volgen 2 grote opstellingen voor de vragenstellers.

klik hier voor kaartjes:

Representant: 10,-
Vraagsteller: 50,-

Dit zijn gereduceerde prijzen ivm de fotograaf.

Foto’s: Deze dag worden er foto’s gemaakt. Ook tijdens de oefeningen. Alle foto’s worden nog ter goedkeuring aan je voorgelegd, maar je moet er dus in principe mee eens zijn dat er foto’s gemaakt worden.

Door wie?
Ik ben Jori Velthoven en vroeg me al vroeg af waarom mensen zijn zoals ze zijn. Waarom zijn ze gelukkig of ongelukkig , succesvol of onsuccesvol, introvert of extravert etc.
Om hier een beeld van te vormen ben ik bij mezelf begonnen. Door Avatar, Geweldloze Communicatie en boeken van Jan Geurtz en David Deida begon ik een steeds beter beeld te krijgen van hoe mensen werken.

Een invloed die daarbij niet te ontkennen is, is die van de familiesysteem. Uit wat voor nest je komt heeft grote invloed op hoe je als mens bent: waar je goed in bent, wat je moeilijk vind, waar je van geniet. Om die reden heb afgelopen jaar de opleiding Systemisch Werk gedaan bij Phoenix.

Gegevens

Datum:
19 mei 2019
Tijd:
14:00 - 18:00
Kosten:
€10,
Site:
https://www.chipta.com/nl/tickets/event/19979/opstellingen-over-ouder-kindrelaties/event-info/

Locatie

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *