Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmaskerd: Vertrekken en Blijven

12 maart 2019 @ 19:15 - 22:00

€17.50

Herken je dat:

  • Je niet altijd in je lijf bent?
  • Je makkelijk vertrekt?
  • Je het spannend vindt iemand aan te kijken?
  • Je binding aangaan spannend vindt?
  • Je liever observeert dan deelneemt?
  • Je makkelijk verbindt met iets ‘hogers’?
  • Je creatief bent?
  • Je graag op jezelf bent?
  • Je snel overweldigd bent door gevoelens of dingen om je heen?

Vertrekken

Als ervaringen te spannend worden, schieten we er soms uit. We brengen onszelf in veiligheid door uit ons lijf te vertrekken. Sommige mensen hebben een duidelijk beeld van de ‘droomwereld’ waar ze naartoe vertrekken, anderen minder. Anderen ervaren ons dan als dromerig, afwezig, uit contact of ongrijpbaar.

Hoewel dit ‘vertrekken’ een functionele en heilzame manier tot zelfbehoud was, belemmerd het ons vaak in het dagelijks leven. We blijven een beetje toeschouwer van ons eigen leven. We denken en beschouwen meer dan dat we voelen. We zijn vervreemd van het menselijke bestaan. We zijn liever met het hogere bezig. De hemel, de eenheid, de kunst, maar bijvoorbeeld ook filosofie of wetenschao. Een wereld die klopt. Die wat minder chaotisch is als de aardse realiteit.

Wat heb je te doen?

Als we vertrekken is dit omdat het ondragelijk is om in ons lijf te blijven. De aardse emoties en gewaarwordingen zijn simpelweg te veel. We hebben hier langzaam aan te wennen. Leren in ons lijf te zijn als het daar stormt. Weer vrienden worden met ons lijf en alles wat daarin afspeelt. Ons verzoenen met dat we voor een tijdje als mens op deze aarde zijn.

In contact moeten we leren relateren. Anderen dichtbij laten komen. Echt contact aangaan, van mens tot mens. Daarin ook binding ontdekken. Dat er ook een Plek voor ons is. Leren Thuiskomen. Leren vertrouwen.

Wat is Ontmaskerd?

Spelen met Maskers is een reeks van 6 workshops over onze maskers. Ze zijn los van elkaar te volgen. Deze maskers zijn als kind ontstaan en bevatten zowel kwaliteiten als valkuilen. Deze maskers hebben invloed op alle aspecten van ons leven. Hoe we doen, hoe we denken, wat voor beslissingen we nemen en hoe we contact aangaan. Door ze beter te leren kennen en onderliggende pijn te zien en te doorvoelen, worden ze zachter. Dan krijg je een keuze of je het masker ophoudt, of afzet.

De maskers zijn afgeleiden van de Karakterstructuren van Reich, zoals ze beschreven staan in De Maskermaker van Wiebe Veenbaas van Phoenix Opleidingen. De avonden zijn een mengsel van Lichaamswerk (rakend aan wat sommige mensen Tantra noemen) en Systemisch Werk (Opstellingen). Deze avond sluit aan op de Schizoïde karakterstructuur.

Praktisch:

Locatie: EmmaCentrum, Cremerstraat 245, Utrecht
Deelnemers: Max. 16
Tijd: 19.15 inloop, 19.30 – 22.00 workshop
Tickets: online: €17.50, aan de deur: €20,- cash
Bereikbaarheid: Gratis parkeren, bus op loopafstand.
Verder: We werken zonder schoenen, dus je kan sloffen/dikke sokken meenemen.
Ik zorg voor thee, water en koekjes.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *