Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmaskerd: Wantrouwen & Toevertrouwen

15 januari 2019 @ 19:30 - 22:30

€17,50

Herken je dat je:

– Daadkrachtig bent?
– Goed beslissingen neemt?
– Een goede leider bent?
– Je charisma en humor hebt?

En ook dat:

– Je wel eens mensen kwijtraakt met je hoge tempo?
– Je scherp uit de hoek kunt komen?
– Je weinig tolerantie hebt voor drama en gedoe?
– Je moeilijk dingen aan anderen overlaat?

Wantrouwen

Dit is het masker van Wantrouwen, ook wel de Psychopatische karakterstructuur. Het is het masker van “ik red me wel” en “ik heb niemand nodig”. Het zijn de charismatische leiders en managers. Ze weten wat er moet gebeuren en rusten niet voordat het gebeurd is. Het zijn de ultieme interims en crisismanagers. “Niet lullen maar poetsen”.

In hun taakgerichtheid en daadkracht, schoppen ze weleens tegen het verkeerde been en raken ze mensen kwijt. Ze kunnen zich soms moeilijk verplaatsen in anderen, zeker als zij kwetsbaarheid of ‘zwakte’ laten zien. Dit masker heeft zichzelf wat opgeblazen, zich wat groter gemaakt dan het eigenlijk is. Het lijkt enorm autonoom maar hier zit ook een klein kind achter wat zich niet heeft leren toevertrouwen. Omdat het zijn eigen kwetsbaarheid niet kan erkennen, kan hij er ook bij anderen niet mee omgaan.

Oorsprong

Als kind stond het al vroeg op eigen benen. Zijn autonomie en vrijheid werden vaak iets te veel beloond en daardoor moest hij zich groter voordoen als hij was. Hij leerde al vroeg dat zijn ouders er niet (altijd) waren als hij viel of het niet zelf kon. Hier ontstond wantrouwen wat hij als volwassene nog steeds meedraagt.

Wat heb je te doen?

De Psychopaat heeft te erkennen dat zijn autonomie niet helemaal echt is. Dat onder de opgeblazen borst nog een kwetsbaar kind verscholen zit. Dit masker heeft zijn eigen kwetsbaarheid onder ogen te zien en daarmee om te leren gaan. Daarnaast moet het ook leren te vertrouwen op anderen en dat hij het niet altijd zelf hoeft te doen.

Eerdere ervaringen bij Ontmaskerd

“Helder en Ruim opgezet, gevarieerde en goede opbouw” – Martine

“Jori is open en stelt zich kwetsbaar op, dienstbaar voor wat er is in het moment” – Evelien

Met Chris v/d Weide!

Deze avond geef ik samen met Chris v/d Weide. Zij heeft me aan het dansen gekregen én te leren vertrouwen op anderen in dans. Daarom moést ze hier wel bij zijn met haar Trust & Surender-dansvorm! Meer over haar op haar website.

Dit is dus een speciale editie van Ontmaskerd. We gaan wat langer door en we hebben een grotere ruimte om aan wat meer deelnemers plek te bieden!

Wat is Ontmaskerd?

Ontmaskerd is een reeks van 6 workshops over onze maskers. Deze maskers zijn als kind ontstaan en bevatten zowel kwaliteiten als valkuilen. Deze maskers hebben invloed op alle aspecten van ons leven. Hoe we doen, hoe we denken, wat voor beslissingen we nemen en hoe we contact aangaan. Door ze beter te leren kennen en onderliggende pijn te zien en te doorvoelen, worden ze zachter. Dan krijg je een keuze of je het masker ophoudt, of afzet.

De maskers zijn afgeleiden van de Karakterstructuren van Reich, zoals ze beschreven staan in De Maskermaker van Wiebe Veenbaas van Phoenix Opleidingen. De avonden zijn een mengsel van Lichaamswerk (rakend aan wat veel mensen Tantra noemen) en Systemisch Werk (Opstellingen).

Praktisch:

Locatie: Sacred Space, Beatrixlaan 1, Bilthoven
Deelnemers: Max. 21
Tijd: 19.15 inloop, 19.30 – 22.30 workshop
Tickets: online: €17.50, aan de deur: €20,- cash
Bereikbaarheid: Gratis parkeren, Bus 77 stopt in de buurt, kan je nemen vanaf Utrecht Centraal en station Bilthoven.
Verder:

  • We werken zonder schoenen, dus je kan sloffen/dikke sokken meenemen.
  • Ik zorg voor thee, water en koekjes.
  • Draag comfortabele kleren waarin je kan bewegen. Als je snel zweet is een extra shirt fijn.

Wees welkom!

Gegevens

Datum:
15 januari 2019
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€17,50
Site:
https://www.chipta.com/nl/tickets/event/16474/ontmaskerd-wantrouwen-toevertrouwen

Locatie

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *