Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tandava – Tantrische bewegingsmeditatie

11 september 2019 @ 19:30 - 21:30

€17,50

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf, meditatie in een zachte openende bedding? Kom dan naar deze avond. De Tandava helpt je te vertragen. Door verfijnd te voelen kan je helderheid krijgen over een thema waar je mee bezig bent. Of misschien heb je er behoefte aan iets te integreren of te verwerken. Ook kan het je helpen te openen, bijvoorbeeld voor een stap waar je tegen aan hikt of een emotie die je graag meer wil toelaten.

Wat gaan we doen?

Naomi begeleidt de gehele meditatie. Je hoeft nergens aan te denken en kan haar rustige stem volgen. De Tandava wordt ondersteund door muziek. Deze kan afwisselend zijn, van zacht en ontspannen naar opzwepend en gek. De uitnodiging is je steeds weer te laten raken door alles om je heen en in je lijf de reactie te voelen die als vanzelf komt.

Wat is Tandava?

Tandava is een bewegingsmeditatie vanuit het Kashmir Shaivisme. In de meditatie wordt je uitgenodigd opmerkzaam te zijn naar wat er gebeurt in je lichaam. Je verdiept je ademhaling en laat op een geven moment je lichaam in beweging komen in een trage dans. Je bent in verfijnde aanraking met je omgeving. Een dans waarin de Tandava jou danst. Het is bijzonder sensueel omdat je alsmaar in gevoelige aanraking bent met je innerlijke ruimte en de ruimte om je heen.

In de Tandava beweeg je op jezelf, in gevoelige aanraking met je omgeving, maar niet in fysiek contact met andere mensen. Je matje is jouw veilige eiland.

Praktisch

Wanneer?

Woensdagavond 11 september
Inloop: 19:15
Workshop: 19:30 – 22:00

Waar?

Feldenkraiscentrum Utrecht
1e Atjehstraat 2
3531 SK Utrecht

Wie?

De workshop wordt begeleid door Naomi van Ringelenstein. Naomi begon als 4 jarig meisje met dansen. Van klassiek ballet, ging haar dans weg langs, jazz ballet, street dance, moderne dans en dans theater naar ecstatic dance. Naast de liefde voor dans houdt ze zich intensief bezig met tantra, circle song en stemexpressie. Tijdens het volgen van de 2 jarige training van het Centrum voor Tantra werd steeds meer helder hoe ze haar kwaliteiten, van zachte krachtige heldere bedding bieden, in wil zetten om ruimtes te creëren waarin dat wat er in ons leeft naar buiten kan komen. De Tandava stal vanaf hun eerste kennismaking ruim vijf jaar geleden haar hart.

Kosten:

Normale vogel: € 17,50,-
Vroege vogel: € 15,- (t/m de zondag ervoor)

Prijzen zijn inc. btw en algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Klik hier voor Ticketverkoop.

Voer:

Wij zorgen voor thee, water en koekjes.

Vervoer:

Auto: Betaald parkeren nabij, gratis parkeren op 15 min lopen.
OV: Diverse bussen vanaf Utrecht CS, naar Halte Hasebroekstraat.

Verder:
  • We dansen zonder schoenen, dus je kan sloffen/dikke sokken meenemen.

Gegevens

Datum:
11 september 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.chipta.com/tickets/event/22441/tandava-tantrische-bewegingsmeditatie/

Locatie

Feldenkraiscentrum
1ste Atjehstraat 2
Utrecht, 3531SK
+ Google Maps

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *