Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Ontmaskerd: Tekort en Vervulling

4 december 2018 @ 19:15 - 22:00

€17.50

Het masker van Tekort is afgeleid van de Orale Karakterstructuur. Dit is een masker van schijnbaar onbaatzuchtige vriendelijkheid. Mensen met dit masker zijn warm, toegankelijk en open. Tegelijkertijd voel je soms een onderhuidse claim. In het vele geven zit ook een onuitgesproken verwachting dat je dat terugbetaald. Er zit veel paradoxaals in dit masker. Ze doen veel op eigen kracht en vragen moeilijk om hulp, terwijl hun diepste verlangen is om gedragen te worden. Ze cijferen zichzelf vaak weg én in dit wegcijferen nemen ze vaak juist veel ruimte in. Het is een moeilijk grijpbaar maar erg goed voelbaar masker.

Oorsprong:

Vroeg in hun geschiedenis hebben ze een groot tekort gekend in hele basale zaken als nabijheid, eten of drinken. Ze ervaren dan vaak ook een soort onvervulbaarheid in zichzelf. Hoeveel ze zichzelf ook vullen, het blijft leeg voelen. Ze hebben vaak de wens/droom dat ze eens de oplossing voor dat gat kunnen vinden, vaak in de vorm van een partner.

Taak:

Ze hebben te leren omgaan met deze onvervuldheid. Deze onvervuldheid is die van het kind en die is als volwassene niet meer te vullen. Tegelijk hebben ze te leren dat als volwassene hun behoeften vaak prima te vervullen zijn, maar dat ze er wel om moeten vragen. Uitreiken en hun behoeften uitspreken is iets wat mensen met dit masker moeten leren.

Eigen ervaring:

Ik merk nu ook weer dat ik dit masker lelijk vind. Ik geef niet graag toe dat dit (1 van) mijn voornaamste maskers is. Ik merk vaak in groepen dat ik druk bezig ben met of ik wel genoeg aandacht krijg, vooral van vrouwen. In een tantraweek, van de zomer, voelde ik me best wel verstoken van vrouwelijk contact. Tegelijkertijd kreeg ik van twee anderen terug dat ik “voortdurend 2 á 3 vrouwen om me heen had”. De typisch orale paradox.

Voorbeelden: Ted, de hoofdrolspeler uit ‘How I met your Mother’ en Ross uit ‘Friends’ kennen dit masker ook.

Wat is Ontmaskerd?

Spelen met Maskers is een reeks van 6 workshops over onze maskers. Deze maskers zijn als kind ontstaan en bevatten zowel kwaliteiten als valkuilen. Deze maskers hebben invloed op alle aspecten van ons leven. Hoe we doen, hoe we denken, wat voor beslissingen we nemen en hoe we contact aangaan. Door ze beter te leren kennen en onderliggende pijn te zien en te doorvoelen, worden ze zachter. Dan krijg je een keuze of je het masker ophoudt, of afzet.

De maskers zijn afgeleiden van de Karakterstructuren van Reich, zoals ze beschreven staan in De Maskermaker van Wiebe Veenbaas van Phoenix Opleidingen. De avonden zijn een mengsel van Lichaamswerk (rakend aan wat veel mensen Tantra noemen) en Systemisch Werk (Opstellingen).

Praktisch:

Locatie: Utrecht-Noord, adres volgt na aanmelding.
Deelnemers: Max. 16
Tijd: 19.15 inloop, 19.30 – 22.00 workshop
Tickets***: online: €17.50, aan de deur: €20,- cash
Bereikbaarheid: Gratis parkeren, bus op loopafstand.
Verder: We werken zonder schoenen, dus je kan sloffen/dikke sokken meenemen.
Ik zorg voor thee, water en koekjes.

***Combi-tickets:

Ontmaskerd is een reeks van 6 dinsdagavonden. Dit is de tweede in de reeks. Ze zijn los te volgen én goed te combineren. Om die reden zijn er combi-tickets. Het voordeel voor jullie is meer voor minder geld. Mijn voordeel is minder onzekerheid over de gevuldheid van mijn avonden.

Hoe werkt dat?

 • Je koopt een combi-ticket via de normale ticketlink.
 • Je mailt mij (joriATvelthoven.nl) welke avonden je komt. Dit mag per avond of allemaal ineens.
 • Wacht niet te lang met kiezen, Vol = Vol.
 • Verzetten mag (tot 24 uur voor aanvang)
 • Iemand anders sturen mag
 • Een combiticket delen mag
 • Doorverkopen ook
 • Ik koop ze niet terug (Geen refunds)
 • Afzeggen/verzetten binnen 24 uur voor een workshop telt als deelname.
 • Tickets zijn geldig voor seizoen 2018/2019 en alleen voor mijn eigen workshops (Niet bij PLAY of EJ/EN)
 • Overal geldt menselijkheid, uitzondering en overmacht voor, maar wel tot een grens. De korting is niet voor niets, zeg maar.

Datums:

9-10-2018: Versmelting en Autonomie (Al geweest)
4-12-2018: Tekort en Vervulling
15-1-2019: Wantrouwen en Toevertrouwen
12-3-2019: Vertrekken en Blijven
7-05-2019: Last en Lichtheid
2-07-2019: Verstarren en Ontdooien

Kom je er 5? Dan betaal je 75,- (15,- per avond)
Kom je er 4? Dan betaal je 64,- (16,- per avond)
Kom je er 3? Dan betaal je 49,50 (16,50 per avond)

 

Gegevens

Datum:
4 december 2018
Tijd:
19:15 - 22:00
Kosten:
€17.50
Evenement Categorie:

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *