Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Over Leven & Dood

7 december @ 10:00 - 17:00

Herken je dat:

 • Je goed kan observeren?
 • Je niet snel verliest in dagelijkse beslommeringen?
 • Een heldere kijk op dingen hebt?
 • Gemakkelijk contact kan maken met het ‘hogere’?

En ook dat?

 • Je niet altijd in je lijf bent?
 • Je van binnen makkelijk vertrekt of dissocieert?
 • Je makkelijk overweldigd wordt
 • Het aardse leven soms bijna onecht aandoet?

Voluit leven is niet voor iedereen een gegeven. Wellicht ervaar je het leven wel als te groot, te spannend of te druk. Zeker als je uit een gezin komt waar de dood een grote rol speelde door een oorlogsverleden, miskramen, abortussen of te vroeg overleden familieleden.

Het leven leven voelt dan bijna als verraad naar de doden in je gezin van herkomst. Zij denken daar gelukkig vaak anders over!

Wat gaan we doen?

Door de relatie tussen leven en dood te onderzoeken, kan je tot een keuze komen om het leven écht aan te nemen. Letterlijk een keuze maken tussen leven of dood en stoppen daartussen heen en weer te bewegen. Hierdoor kom je meer aan op aarde en wordt de aardse realiteit echter.

Om dit werk goed te kunnen doen is het van belang om in contact met je lijf te staan. Jori wordt deze dag ondersteund door Bart van Meeteren. Hij geeft al jarenlang les in Tai Chi en hij neemt je mee je lichaam in. Door te bewegen en hier met al je aandacht bij te blijven, word je je bewust van allerlei gevoelens en emoties waar je normaal voor ‘vlucht’ door te dissociëren. Door dit draagt bij aan het ‘landen in de wereld’.

Aan het eind van deze dag:

 • weet je wie je trouw bent in het leven niet nemen.
 • herken je je lijntje met de dood.
 • kan je het leven beter nemen!

Over Karakterstructuren

De Schizoïde

Deze dag sluit aan op het Schizoïde masker. Dit zijn de vrijgevochten creatievelingen, de dromers, de superspirituele en paradoxaal genoeg, de theoretisch natuurkundigen. Het zijn mensen die contact hebben met een wereld waar de gemiddelde mens geen weet van heeft. Mensen die overstijgend kunnen denken en fantastisch kunnen observeren.

Het is het ook het masker van vertrekken, van dissociatie. Als je te dichtbij komt, en dat is al snel, verdwijnen ze in een soort droomwereld. In contact grijp je dan volledig mis. Ze kunnen zich makkelijk verliezen in spirituele, kunstzinnige of wetenschappelijke verhandelingen waar ‘de ziel’ wat uit is. Hun energie zit vaak hoog en ze voelen dan weinig verbinding met hun lijf. Ze zijn liever toeschouwer dan deelnemer.

Wat zijn Karakterstructuren?

Het gedragsmodel van de Karakterstructuren is ontwikkeld in de jaren ’30 door Wilhelm Reich, een psychotherapeut. In de decennia erna is het model doorontwikkeld door verschillende therapeuten, waaronder Alexander Lowen en Wiebe Veenbaas.

De laatste schreef in 2011 het boek “De Maskermaker” en startte de gelijknamige opleiding over de Karakterstructuren bij zijn instituut Phoenix Opleidingen. Hij liet de focus op lichaamsbouw wat los en plaatste de Karakterstructuren, die door hem ook maskers worden genoemd, meer in het perspectief van de ontwikkelingspsychologie en systemische invloeden.

De zes verschillende maskers vinden hun oorsprong in een bepaalde periode van onze vroege kindertijd. Ze hebben allemaal hun valkuilen en kwaliteiten. Meer informatie over de maskers vind je hier.

Praktisch

Wanneer?

zaterdag 7 december
Inloop: 9:30
Workshop: 10:00 – 17:00

Waar?

Feldenkraiscentrum Utrecht
1e Atjehstraat 2
3531 SK Utrecht

Kosten:

Normale vogel: € 99,-
Vroege vogel: € 85,-
Leerlijn’ers: € 75,-
Schizoïde 101: € 101,- (combi met avondworkshop op 27 nov)

Prijzen zijn inc. btw en algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Klik hier voor Ticketverkoop.

Wie?

De workshop wordt begeleid door Jori Velthoven en Bart van Meeteren. Er is plek voor max. 16 deelnemers.

Voer:

Wij zorgen voor thee, water en koekjes.
Neem voor de lunch zelf iets mee, het leukste is iets om samen te delen.

Vervoer:

Auto: Betaald parkeren nabij, gratis parkeren op 15 min lopen.
OV: Diverse bussen vanaf Utrecht CS, naar Halte Hasebroekstraat.

Verder:
 • We werken zonder schoenen, dus je kan sloffen/dikke sokken meenemen.
 • Draag comfortabele kleren waarin je kan bewegen. Als je snel zweet is een extra shirt fijn.
 • Als je meer dan vier dagen wilt meedoen, zijn er combitickets tegen gereduceerd tarief. Deze zijn te koop via de normale ticketlink en de spelregels vind je in de algemene voorwaarden.

Gegevens

Datum:
7 december
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.chipta.com/tickets/event/22474/de-schizoide-over-leven-dood/

Locatie

Feldenkraiscentrum
1ste Atjehstraat 2
Utrecht, 3531 SK